- 0.6 kg

Så mycket har jag gått ner, på en och en halv vecka. Förjävligt. Egentligen borde jag väl vara glad att vågen visade minus och inte plus, men 0.6 kg är ju typ ingenting. :( Får försöka hårdare helt enkelt!





30 augusti

Förlåt för att jag varit lite off senaste dagarna, men har knappt suttit vid datorn alls. Har läst lite bloggar från mobilen, men det är så seeegt. Har över 300 inlägg på bloglovin att läsa ikapp nu, haha. Kommer nog inte läsa alla, men skumma igenom lite i alla fall.

Har ätit ganska mycket senaste dagarna, men inte för mycket. Eller jag vet inte. Vad är för mycket? Enligt shapeup har jag ätit i snitt 1166 kcal/dag senaste veckan, och senaste dagarna har legat runt 1500. Det känns så jävla mycket, men egentligen är det ju kaloriunderskott. Ska väga mig imorgon, läskigt. Känns som jag har gått upp hur mycket som helst, men det borde jag ju inte ha gjort... Fast å andra sidan reagerar inte min kropp som den borde på olika saker heller.

Funderar på att börja med healthy skinny girl diet nästa vecka, för att få lite struktur. Klarar inte av att bestämma själv hur mycket jag ska äta, vet inte vad som är lagom så det blir antingen för mycket eller för lite. Med en diet kan jag i alla fall känna att jag lyckas med något, om jag håller mig till den.

Förlåt för mycket babbel, är aningens förvirrad just nu.

-

Glömde säga förut att det är en tjej i min klass som är skitsmal! Alltså verkligen jättejättesmal, real life thinspo <3 haha. Tror dock inte att hon har någon ätstörning, för jag såg på hennes kompis blogg att de åt kladdkaka och grejer igårkväll, fast man vet ju aldrig... Hon var verkligen jättesmal, och har svårt att tänka mig att någon kan vara så smal naturligt. Fast hon kanske bara tränar mycket eller nåt. Ska hålla lite koll på henne haha, försöka ta reda på om hon har en äs eller inte. Lite stalker-varning där, hehe.

Nu sitter jag i alla fall och dricker te, har nyss duschat. Intressant info, javisst. Ska försöka lägga mig i tid ikväll, men det kan bli svårt... Måste kliva upp vid 6 imorgon, så egentligen borde jag gå och lägga mig typ nu, men är inte ett dugg trött. Gick och la mig vid typ 12 igår, men somnade inte förrän runt halv tre. Kommer dö om jag somnar så sent ikväll, fast då kommer jag garanterat vara trött imorgon kväll i alla fall, haha. Nej, jag ska nog ta och lägga mig och läsa lite i min bok kanske, brukar bli trött av att läsa ibland. God natt finisar! 


20120827

Förlåt för att jag inte bloggade igår, men hade fullt upp hela dagen och sedan åkte jag till en kompis som bor i stan och sov över där. Idag var första dagen på gymnasiet, det var väl... helt okej. Går i samma klass som hon jag sov över hos, vilket känns skönt, för alla var verkligen sjukt tysta haha. Visserligen kanske det blir bättre när alla lärt känna varandra, men det var typ pinsamt tyst idag, haha. De hade satt ut lappar med våra namn på borden, satt själv med en kille som inte sa någonting, fast jag försökte prata lite med honom, det var ju... kul. Vi slutade i alla fall tidigt, så då gick jag lite på stan med två kompisar. Hade egentligen inte tänkt köpa något, men var tvungen att köpa pennor och ett lås till skolan. Och när jag väl börjar köpa saker kan jag typ inte sluta haha, så jag köpte en bikini på rea också, samt en halsduk och ett vanligt baslinne. Allt var dock saker jag behöver, förutom halsduken, men nu får jag verkligen inte shoppa mer på ett tag, har gjort av med flera tusen kronor senaste veckan och det är ganska länge tills studiebidraget kommer...

Har lite ont i magen nu och har haft det hela dagen, tror det kan bero på att jag ätit rätt dåligt idag. Imorse åt jag en macka och smoothie på ett café, för vi började inte förrän 12, och min mage tycker verkligen inte om kolhydrater har jag märkt. Sedan efter skolan gick vi och köpte islatte, som också är typ bara kolhydrater, heh. Har i alla fall gjort i ordning ett glas med psylliumfrön som jag ska dricka snart, och sedan ska jag äta kycklingsallad till middag, tror jag. Det brukar min mage må bra av. Ska försöka ta mig ut på en promenad också, mår alltid bättre när jag varit ute och rört mig lite.

Det här blev ganska långt känner jag, så ska nog runda av nu haha. Skriver förmodligen mer senare, puss!

801


En avokado med ca 100 g minikeso, kaffe med 30 g mellanmjölk (+259 kcal)


Kaffe med 50 g mellanmölk, en gotteboll (+102 kcal)


88 g lövbiff stekt i ca 10 g margarin, ca 50 g pommes frites, ½ dl bearnaisesås, sallad, gurka, en körsbärstomat, frysta grönsaker. (+311 kcal)


En mango (+135 kcal)

Övrigt
2 gottebollar, 10 g low carb-choklad (+210 kcal)


In: +10017 kcal
Ut: Powerwalk, -216 kcal
Totalt: +801 kcal

25 augusti

Har precis ätit middag, fettomiddag bestående av lövbiff, pommes frites och bearnaisesås. Usch. Fast det blev inte så fasligt mycket kalorier som jag trodde, tur det. Förut idag var jag på stan, igen, heh. Med mamma den här gången dock. Hon tyckte att jag behövde ett par riktiga höstskor, och det tackar man ju inte nej till. Så nu har jag ett par fina skor att använda i höst. Köpte även lite "småsaker" som typ ansiktsmask, rakgel osv. Ganska ointressanta saker alltså, haha. Har inte så mycket mer att skriva, så buder på lite fin thinspo istället.


Uppdaterar mig lite i accessoar-väg


Kände att jag inte riktigt stillade mitt shoppingbegär igår (...), så jag slängde iväg en beställning hos H&M. Älskar verkligen kragen, så snyggt att ha till stickade tröjor! Dock så skulle den inte levereras förrän om några veckor för den var slutsåld. :( Men det andra kommer redan till veckan, då har jag något att se fram emot haha.
Sitter alltid och kollar runt på olika webbshopar när jag har tråkigt, och hittar alltid något jag vill ha. Slutar oftast med att jag beställer hem något också, och sedan är jag utan pengar i flera veckor. Är så dålig på att spara pengar. :(
Brukar ni internetshoppa ofta?

668


50 g kvarg, 100 g naturell hälsoyoghurt, kanel, ingefära,  kardemumma, psylliumfrön, 10 g torkad papaya, 10 g torkad kokos, 1 dl mellanmjölk i kaffet (drack en kopp innan också, heh) (+209 kcal)


30 g isbergssallad, 30 g babyspenat, 2 körsbärstomater, 125 g frysta grönsaker, 25 g gurka, 170 g kycklingfilé stekt i ca 10 g margarin, 4 oliver, 30 g 3%-ig fetaost (+374 kcal)


Kaffe med 30 g mellanmjölk, 2 "gottebollar" (+174 kcal)

25 g lowcarb-choklad som jag glömde fota. (+127 kcal)


In: +884 kcal

Ut: Powerwalk, -216 kcal

Totalt: +668 kcal

Recept: Gottebollar




Ingredienser
6 fikon (går säkert att använda dadlar eller aprikoser om man föredrar det)
1 dl (ca 60 g) cashewnötter
25 g mörk choklad (jag använde carbzone's low carb-choklad med sötningsmedel istället för socker)
2 msk starkt kaffe
3 krm vaniljpulver
kokosflingor att rulla i

Skär fikonen och lägg i blöt medan du gör i ordning det andra.
Grovhacka nötterna och finriv chokladen.
Mixa nötter, choklad, kaffe och vaniljpulver.
Häll av och krama ut vattnet från fikonen och mixa med de övriga ingredienserna.
Det går att rulla dem på en gång, men om man ställer in smeten i kylen i ungefär en timme går det lättare. Forma till bollar och rulla i kokos.

Jag gjorde 10 stycken ganska normalstora bollar (snodde åt mig två stycken innan jag kom på att jag skulle fota, haha), och det blev cirka 80 kcal/boll. Ganska mycket, men eftersom det bara är nyttiga grejer i tycker jag att man kan unna sig sånt här ibland. Bättre än vanliga chokladbollar i vanliga fall.

Receptet hittade jag på någon hälsoblogg, kommer tyvärr inte ihåg vilken, men har gjort om det lite.

20120824

Var ute på en powerwalk imorse, och sedan bestämde jag mig för att köra lite styrka när jag ändå var i träningskläderna. Blev lite planka, axelpress med hantlar, bicep curls, tricep extensions, bent over row, front raises och lateral raises. Vet inte vad allt heter på svenska så skrev de engelska namnen haha. Blev i alla fall 3 set av varje, var rejält mör i armar och axlar efteråt kan jag lova. Tog en snabb dusch och åt frukost, sedan gick jag till ica och köpte ingredienser till mina "gottebollar", typ nyttiga chokladbollar haha. De är rätt kaloririka, men det är bara nyttiga grejer i och jag kände att jag ville ha något gott såhär till fredagsmyset, haha. Lagade middag sedan också, kycklingsallad blev det.
Ikväll ska jag bara vara hemma och ta det lugnt, läsa lite bloggar och kolla på pretty little liars. Hoppas ni får en trevlig kväll, oavsett om ni ska ta det lugnt som jag eller om ni ska ut! ♥


220

Frukost: Kaffe med 30 g mellanmjölk. (+14 kcal)

Lunch: Kräftsallad (+217 kcal)


Middag: Spenatsoppa med ägg (+188 kcal)

Övrigt: Ca 25 g hallon (+13 kcal)

In: +431 kcal

Ut: Powerwalk, -211 kcal

Totalt: +220 kcal

23 augusti

Klev upp imorse och drack mitt vanliga kaffe innan morgonpromenaden, men så smsade en kompis och frågade om jag ville gå på stan. Det ville jag såklart, så då slapp jag frukosten också. Hittade massa fint på stan, för mycket, har handlat för över 1500 kr, oops... Men hittade några fina hösttröjor, en jättejättefin hatt och lite block och sånt till skolstarten. Verkar som att de flesta redan börjat skolan, men jag börjar inte förrän på måndag, mohaha. Vi åt i alla fall lunch på stan också, åt en kräftsallad som bara bestod av salladsblad, tomat, paprika, kräftstjärtar och lite solrosfrön. Man fick dressing och bulgur i en liten skål på sidan också, men den strundade jag i.
Det blev ganska sent innan jag kom hem, men då värmde jag lite spenatsoppa och kokade ett ägg som jag åt till middag, sedan gav jag mig ut på en promenad. Det var riktigt skönt att promenera faktiskt. Märks att hösten är på väg, för det blåste rätt mycket men eftersom jag gick blev jag varm och det var väldigt behagligt. Nu ska jag läsa lite bloggar och sedan sova, måste försöka gå upp lite tidigare på morgnarna nu så jag inte är helt död när skolan börjar och jag måste kliva upp klockan sex, heh.


277

Kaffe med 50 g mellanmjölk innan morgonpromenaden. (+22 kcal)

Frukost: 125 g kvarg, 30 g frysta hallon, 10 g torkad kokos. (+140 kcal)

Middag: Zucchinipasta, kycklinggryta av 200 g kycklingfilé, 87 g philadelphia light, 5 g rapsolja, 5 g margarin och 50 g röd paprika. (+408 kcal)

Kvällsmål: 100 g minikeso med kanel, te. (+70 kcal)

In: +641 kcal

Ut: Powerwalk, -211 kcal
Jogging, -153 kcal
Totalt ut: -364 kcal

Totalt: +277 kcal

Middag

Åt nyss middag, kycklinggryta med zucchinipasta. Var riktigt gott faktiskt, har aldrig gjort zucchinipasta förut och var lite tveksam om det skulle vara gott, pasta av zucchini liksom? Men det blev jättegott, både jag och mamma, som vanligtvis hatar all mat jag gör, tog mer tills allt var slut haha. Det var ganska kalorisnålt också, zucchinipastan blev bara 16 kalorier per portion (fast det blev ganska lite, skulle nog ha tagit två stycken) och kycklinggrytan innehöll bara kycklingfilé, lite philadelphia light, vatten och kryddor.

Här ska det egentligen vara en bild på maten, men får inte in bilden på datorn så istället är det en ful text här. Kanske visar senare om jag får till det då. :)

Nu ska jag kolla lite på tv och smälta maten, haha. Sedan ska jag nog ut och springa.

21 augusti

Hej på er!

Idag tog jag, efter morgonpromenad och storstädning hos pappa, mitt pick och pack och flyttade till mamma. Kommer nog behöva vara här mycket i höst då pappa har fått ändrade arbetstider och kommer vara hemma väldigt sällan. Det är väl både bra och dåligt, antar jag. Här får jag laga min egna mat och mamma bryr sig inte så mycket om vad jag äter (om jag inte äter typ buljong eller varma koppen hela tiden då, heh). Å andra sidan så bråkar vi rätt mycket, vet inte riktigt varför egentligen. Känns som att allt jag gör stör henne, och hon blir sur så fort jag pratar med henne, vilket gör att jag blir sur och sedan fortsätter det så...
I alla faaaall, så tänkte jag laga zucchinipasta och kyckling till middag imorgon, så ska gå och handla lite på dagen. Älskar verkligen att gå runt i olika mataffärer och kolla på allting, vrida och vända på burkar för att se vilka som har minst kalorier, känna på all kaloririk mat jag inte får äta. Kan gå runt i flera timmar, folk undrar nog vad jag håller på med haha.
Nu ska jag bara läsa lite bloggar, sedan ska jag lägga mig och läsa min bok och sova, för imorgon ska jag upp på morgonpromenad innan frukost. God natt!


Kesobröd (60 kcal/skiva)

Tänkte dela med mig av ett recept som min pappa gjorde för någon dag sedan. Det är ett low carb-bröd som även är kalorisnålt, ca 60 kcal/skiva och endast 1 g kolhydrat per skiva (om man delar det i 16 bitar).

Ingredienser:
1 dl skalat sesamfrö
½ dl linfrön
½ dl solrosfrön
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
250 g keso
3 ägg

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda sedan ägg och keso i en annan bunke, häll över de torra ingredienserna och blanda väl. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt, täck nästan hela plåten. Grädda i 225 grader i 10-15 minuter. Låt svalna och skär i rutor.


(Inte min bild.)

Tycker att det här brödet är väldigt gott för att vara low carb. Det blir inte lika torrt och hårt som många andra bröd, utan mjukt och väldigt likt vitt bröd. Tror att det är keson som gör det. Lova att ni testar detta om ni, som jag, älskar bröd men vill dra ner på kolhydraterna lite.

nittonde augusti

Har fortfarande ont i huvudet och känner mig allmänt seg, men tydligen är det bara "övergångsfasen" tilll lchf, får försöka stå ut. Ska väga mig imorgon så får vi se om jag har gått ner något. Känns inte som jag har gått ner, eftersom det blir så mycket kalorier när man äter såhär, även om man äter rätt små portioner. Har ätit strax över 1000 kalorier idag, vilket egentligen inte är så mycket, men för mig är det mycket. Kan liksom inte riktigt känna mig nöjd med intaget, även om jag ätit exemplariskt och bara nyttig mat (enligt lchf). Men men, jag har lovat att ge det några veckor, så jag ska inte ge upp än.


Hej.

Jag lever, bara så ni vet. Tänkte bara säga det. Vill verkligen blogga mer, men har oftast inte ork till det, eller till något annat heller för den delen.
Har börjat käka lchf förresten, och har galet ont i huvudet. Nu vet ni det. God natt.